Brandýs nad Labem

Rodinný dům v Brandýsu nad Labem je postaven na rovinatém pozemku a podélná osa domu je směrem východ západ s tím, že největší procento prosklení je na jižní a východní stranu. Dům byl prvotně navržen v nízkoenergetickém standardu, kde již bylo počítáno s okny s isolačním trojsklem a teplovzdušným vytápění s rekuperací tepla. Proto bylo příhodné přistoupit k pasivizaci stavby v rámci dotačního programu Zelená úsporám. Dále aby dům splnil potřebné parametry, bylo potřeba doplnit zdroje energií, které primárně nejsou na elektrickou energii - byly nainstalovány peletková kamna a dva solární panely.

Útulné zákoutí pro odpočinek

Vchod do domu

Pohled ze zahrady a trávník jak na greenu

Garáž

Přístřešek nad vchodem z trapézového polykarbonátu

Detail modřínové terasy

Přístřešek nad terasou

Detail rohu fasády
NAHORU